Следи нѐ
To Top
Татјана Алексиќ

Татјана Алексиќ

 • Читачка криза…

  Сѐ поблиску сме до неповратна загуба на читачката кондиција!

  КолумниТатјана Алексиќноември 12, 2016
 • Вистината како стока…

  Има ли цена и драгоценост вистинската информација во вистинско време? Отсекогаш, вистинската информација е најдрагоцената стока во меѓучовечките односи важна за...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 29, 2016
 • Љ-витамин, превенција за комплекси!

  Чувството на пониска вредност е отров кој перманентно не труе и не ни дозволува да им се противставиме на животните проблеми.

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 26, 2016
 • Интелектуалната елита „заскита“!

  Еден од нашите парадокси е што сме немоќни јасно да го видиме тоа што ни е многу блиску , а го...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 24, 2016
 • Времето е битие кое нѐ гради или разградува…

  Губењето мерка за вреднување на минатото (особено кога е надвор од историски, научни и естетски вреднувања) е деструктивна крајност колку и...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 21, 2016
 • Изиграни играчки…

  Апсолутно негирање на новата компјутерска технологија е бесмислено колку и опсесивното и некритичко прифаќање на истото. Уште полошо е кога состојбата...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 18, 2016
 • Искрени или непристојни?

  Изборот да се каже вистината (релативно тешка за препознавање и докажување) во име на искреноста, а фразеолошки искористена во одбрана на...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 2, 2016
 • Вера + Надеж + Љубов = Емпатија

  Кога златна рипка ќе извадиш од аквариум сакајќи да се поиграш со неа на суво, ниедно море ниту океан нема да...

  КолумниТатјана Алексиќсептември 30, 2016
 • Љубомора – чудовиште со зелени очи!

  Брилијантниот набљудувач на животот, Вилијам Шекспир, уште во 16 век во љубомората метафорично гледа чудовиште со зелени очи!

  КолумниТатјана Алексиќсептември 24, 2016
 • ТАТЈАНА АЛЕКСИЌ: Сексуална интелигенција

  Една од најтврдокорните предрасуди на кои ни книгите не им можат ништо, е предрасудата околу сексот и сексуалноста.

  КолумниТатјана Алексиќсептември 14, 2016
error: Содржината е заштитена со авторски права.