+13°C Сончево Weather

Skopje, Macedonia

Македонија

Денеска е Мала Богородица

Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна. Дури откако ослабнало паганството, христијаните, покрај на Исус Христос, можеле да и оддадат заслужено признание и на неговата мајка.

ФОТО: Конвојот со електричното возило „Тесла модел С” пристигна во Скопје

Денеска /20.09.2014 година, сабота/ во Скопје пристигна иницијативата „Тесла конвојот 2014“ и пред македонската јавност беше презентирано електричното возило “Тесла модел С”.

ФОТО: Бесплатен курс по англиски јазик за децата од домот „11 Октомври”

Програмите за создавање билингвални деца со рано изучување на англискиот јазик се вистински хит во светот, а отсега и децата од Домот без родителска грижа „11 Октомври” ќе го усовршуваат својот англиски јазик по програма од овој тип.

Над 400 студенти од Македонија и регионот на Информатијада 2014

Речиси 400 студенти по информатика и студии кои имаат допирни точки со информатиката од Македонија и регионот од 8 до 12 октомври ќе учествуваат на ИТ дружењето „Информатијада 2014“ што ќе се одржи во Охрид.

ФОТО: 23-годишна Македонка исчезнала на грчкиот остров Крит

Веќе 4 дена родителите на Дениса Маркоска (23) немаат никаква информација за тоа зошто нивната ќерка не се вратила на работа откако бродот застанал на некое од пристаништата на грчкиот остров Крит.