+12°C Повремено облачно Weather

Skopje, Macedonia

Занимливости

Сосема необичен шопинг: „Black Friday“ шопинг лудило во Скопје Сити Мол

Налик светските метрополи и Скопје ќе го зафати „Black Friday” шопинг лудило! Скопје Сити Мол ќе се вклучи во шопинг манијата препознатлива низ светот, а е воедно најава за новогодишните празници и предновогодишните шопинг активности кои се заштитен знак за секое семејство.

Црвен крст во ноември: Месец посветен на ЦКА-ПХВ програмата

Најуспешен проект со кој се шири идејата на Движењето, седумте принципи и значењето на Црвениот Крст претставува проектот ЦКА-ПХВ. Со дисеминација и обука на млади волонтери овој прокет ја започнува својата мисија која трае од овој месец, се до месецот март.

Собирните акции – симбол на Црвениот крст во месецот октомври

Не има во сите возрасти и во сите изданија. Не има среќни и тажни, здрави и болни, богати и сиромашни, сити и гладни…. Не има во сите бои од виножитото. Но, и покрај тоа што заклучокот е дека сме сите различни имаме едно нешто заедничко. Сите сме луѓе и едни без други не можеме.

Откриена застрашувачка тајна на мегалитот Стоунхенџ

Долго време се сметало дека Стоунхенџ, кој е изграден во 2.400 година п.н.е. е осамен споменик во недопред предел на висорамнината Солсбери, но сега археолозите веруваат дека околу мистериозните мегалити наредени во круг всушност се наоѓаат многу други верски објекти.

Црвен крст во месец септември: „Првата помош спасува живот!“

Голем број на пријавени екипи , голем број на волонтери во организациониот тим…повредени кои чекаат да им се укаже прва помош и тимски дух помеѓу екипите кои брзо и вешто им ја пружаат помошта на повредените од несреќата.