Следи нѐ
To Top

All posts tagged "колумни"

 • Врв(на) љубов

  Почнувам со љубов, врвна љубов, а продолжувам со мислата на еден од врвните антички трагичари Есхил, во чии трагедии страдањата, крвопролевањата...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 11, 2017
 • Ленин Јовановски – Одличен (5,0)!

  7.7.2017 година, година на многу премрежија, некому мајка, некому маќеа но секому важна. Интересна е датата, содржи три седмици, омилениот број...

  КолумниТатјана Алексиќјули 7, 2017
 • Слобода на медиумите или распродажба на вистината како стока

  3 MAJ – СВЕТСКИ ДЕН НА СЛОБОДА НА МЕДИУМИТЕ Има ли цена и драгоценост вистинската информација во вистинско време? Отсекогаш, вистинската...

  КолумниТатјана Алексиќмај 3, 2017
 • Први мај – ден на прасето!

  Први мај – меѓународен ден на прасето (скарата), пардон, на работникот, залиен со цинизам кој се добива како микс од идеологијата...

  КолумниТатјана Алексиќмај 1, 2017
 • Девет нивоа за интелектуален триумф!

  Ако ви кажат дека сте интелигентни, или ве лажат или себе си се залажуваат… Особено ако интелектот се премерува со папирологија...

  КолумниТатјана Алексиќмарт 19, 2017
 • Достоинство или илузија?

  Достоинство, горделивост или илузија ? Што е што и зошто ги изместуваме нивните значења, зошто создаваме илузија дека достоинствените луѓе се...

  КолумниТатјана Алексиќмај 22, 2016
 • ТАТЈАНА АЛЕКСИЌ: Моќта на учењето

  Културата на едно општество може да се препознае преку образовниот систем и тоа не преку тоа што се учи,  туку како...

  КолумниТатјана Алексиќмај 19, 2016
 • ТАТЈАНА АЛЕКСИЌ: Работници како клетници

  Врнежлива и променлива пролет е данокот кој го плаќаме заради благата и сончева зима – нема шега со космичката рамнотежа. А...

  КолумниТатјана Алексиќаприл 29, 2016
 • ТАТЈАНА АЛЕКСИЌ: Целетоиди, селфоиди, андроиди…

  Одрекувањето од интимноста заради аплаузи или лајкови е уште еден од многуте современи феномени, кои се многу далеку од феноменалност.

  КолумниТатјана Алексиќаприл 20, 2016
 • Татјана Алексиќ: Оптимизмот мириса на…

  Очајно се обидувам да си ја вратам смислата за хумор и оптимистичкиот дух, но некој зли души перманентно и перфидно ми...

  КолумниТатјана Алексиќаприл 20, 2016
error: Содржината е заштитена со авторски права.