Следи нѐ
To Top

All posts tagged "татјана алексиќ"

 • Кој ни ја украде радоста?

  Радоста е наша автентичност, хармонија од мисли, чувства, однесувања и себекреирање во позитивна личност.

  КолумниТатјана Алексиќфевруари 14, 2017
 • Црно бел свет…

  Колку и да посакуваме „La vie en rose“, сѐ уште се играме „Црно бели свет“ на Даворин Боговиќ од „Прљаво казалиште“.

  КолумниТатјана Алексиќфевруари 5, 2017
 • Уметноста на пријателствувањето

  „Ако ние мразиме некој човек, тогаш во неговиот лик мразиме нешто што е всадено во нас. Она што не е во...

  КолумниТатјана Алексиќјануари 29, 2017
 • Читачка криза…

  Сѐ поблиску сме до неповратна загуба на читачката кондиција!

  КолумниТатјана Алексиќноември 12, 2016
 • Вистината како стока…

  Има ли цена и драгоценост вистинската информација во вистинско време? Отсекогаш, вистинската информација е најдрагоцената стока во меѓучовечките односи важна за...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 29, 2016
 • Љ-витамин, превенција за комплекси!

  Чувството на пониска вредност е отров кој перманентно не труе и не ни дозволува да им се противставиме на животните проблеми.

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 26, 2016
 • Интелектуалната елита „заскита“!

  Еден од нашите парадокси е што сме немоќни јасно да го видиме тоа што ни е многу блиску , а го...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 24, 2016
 • Времето е битие кое нѐ гради или разградува…

  Губењето мерка за вреднување на минатото (особено кога е надвор од историски, научни и естетски вреднувања) е деструктивна крајност колку и...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 21, 2016
 • Изиграни играчки…

  Апсолутно негирање на новата компјутерска технологија е бесмислено колку и опсесивното и некритичко прифаќање на истото. Уште полошо е кога состојбата...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 18, 2016
 • Искрени или непристојни?

  Изборот да се каже вистината (релативно тешка за препознавање и докажување) во име на искреноста, а фразеолошки искористена во одбрана на...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 2, 2016
error: Содржината е заштитена со авторски права.