//
Следи нѐ
To Top

Дваесет знаци дека вашето дете е талентирано

За секој родител неговото дете е вистински мал генијалец, но сепак постојат мали деца кои се разликуваат по своите интелектуални способности. Постојат знаци кои откриваат дали детето е талентирано.

Дваесет карактеристики на талентираните деца, но ниту едно дете ги нема сите сите овие карактеристи:

реклама

1. Учи брзо, лесно и ефикасно.

2. Има извонредно богат речник за нивната возраст.

3. Имаат одлична моќ на расудување.

4. Има необично добро помнење.

5. Покажува способност на самодисциплина.

6. Има склоност за ред, работа и дисциплина.

7. Ги разбира сложените поими. Во состојба е да ја разбере длабочината на проблемот и размислува за решение.

8. Покажува голема љубопитност за се околу себе. Поставува провокативни прашања.

9. Има успех во училиштето.

10. Има моќ на концентрација, интензивно внимание кое исклучува се друго.

11. Брзо одговараат на прашања.

12. Детето е снаодливо. Проблемите ги решаваат со генијални методи.

13. Поседуваат големи интересирање за наука или литература.

14. Има високо ниво на устно и писменото изразување.

15. Има моќ на расудување и концептуализација.

16. Покажува склоност кон уметноста.

17. Емотивно е стабилно.

18. Има тенденција да доминираат меѓу врсниците или одредени ситуации.

19. Покажува подготвеност да прифати комплексност.

20. Отворено е и лесно склопува пријателство.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Занимливости

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: