//
Следи нѐ
To Top

Оваа сабота повторно ќе има крвава Месечина

Целосното помрачување на Месечината или Крвава Месечина ќе се случи на 4 април, односно овој викенд. Оваа појава последен пат се случи минатата година во октомври.

За жал ние нема да можеме да го проследиме помрачувањето на Месечината, но во тоа ќе уживаат жителите на Северна и Јужна Америка, Азија и некој дел од Австралија. Месечината целосно ќе затемне на 5 минути, а од почетокот на нејзиното затемнување па се до крајот ќе поминат 3 и пол часа.

реклама

Следното затемнување на Месечината ќе се случи на 28 септември, а токму тоа ќе биде видливо и од нашата земја.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Занимливости

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: