//
Следи нѐ
To Top

Сакате да научите изработување на холивудска 3Д анимација?

Дигит 3D е интензивна работилница за 3D моделирање и анимација која ќе се одржи од 20 до 27 април.

Учесниците ќе имаат прилика да поминат низ целиот процес на создавање на еден анимиран карактер, од скица до видео тизер за филм во кој би се појавил карактерот. Ментори на работилницата ќе бидат претставници на нашиот соработник Fx3x, македонска компанија која има работено на филмови номинирани и наградени со оскар.

реклама

Финалето на работилницата ќе се одржи на 27 април во Киното Фросина, каде што жири ќе го одлучи победникот од работилницата.

Пријавувањето е во тек и трае до 8ми април, начинот на селекција на учесниците ќе се одвива според предзнаењето кое го имаат од темата, односно колку ја познаваат програмата Autodesk Maya која ќе се користи на работилницата.

Повеќе информации можете да најдете на веб страницата на настанот: http://sp.finki.ukim.mk/digit/ или на facebook фан страната: https://www.facebook.com/DIGITmk

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Наука

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: