//
Следи нѐ
To Top

ФОТО: Огнен Јаневски дел од проектот за изучување на „меките вештини“ на ФИНКИ

Изминатиот период повеќе познати личности ги обучуваа студентите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство за таканаречените „меки вештини“.

Во понеделникот гостин на предавањето беше Огнен Јанески (ТВ водител, новинар, колумнист, тренер по ораторство, дигитален PR, модератор / аниматор) кој своето лично искуство го пренесе на големиот број присутни студенти од целиот технички кампус, од различни години на студирање.

реклама

Според организаторите, Емилија Ѓорѓевска, Оливер Ѓорѓевски, Нерма Муминовиќ, Стефан Стојановски и
Дарко Ефтимов, целта на овој проект е да се едуцираат студентите за важноста на поседувањето на вакви вештини, со особен акцент на оние кои студираат на технички факултети, бидејќи таквите факултети не нудат обуки од овој контекст.

This slideshow requires JavaScript.

Овој проект е дел од предметот Медиуми и комуникации при ФИНКИ, и еден од ретките предмети кои вклучуваат социолошки елементи од науката.

Сите кои не успеаа да присуствуваат на предавањето, видеата од истото можат да ги погледнат тука:

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Наука

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: