//
Следи нѐ
To Top

Жерновски ја разреши директорката на ОУ „11 Октомври“ во Скопје

Градоначалникот на општина Центар Андреј Жерновски денеска донесе решение со кое ја разреши Даниела Костадинова од должноста директор на општинското основно училиште „11 Октомври“.

– Советот на општина Центар вчера расправаше за состојбата во училиштето и констатираше сериозни нарушување на санитарно–хигиенската состојба, со што е загрозено здравјето на учениците, информира општина Центар.

реклама

Градоначалникот, како што се наведува во соопштението, ја утврди личната одговорност на директорката Даниела Костадинова за нанесената штета по здравјето на учениците и го донесе решението за нејзино разрешување, согласно член 133, став 2, алинеја 3 од Законот за основно образование.

– Жерновски оцени дека директорката Костадинова, како одговорно лице за правилно и законито раководење на училиштето, ги занемарила своите законски обврски и должности и придонела за нарушување на санитарно-хигиенската состојба и загрозување на здравјето на учениците, се вели во соопштението од општина Центар.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Актуелно

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: