Следи нѐ
To Top

Македонската компанија ФХ3Х работеше на 11 од вкупно 20 филмови во игра за Оскар

Македонската компанија за визуелни ефекти ФХ3Х учествуваше во повеќе од половина филмови кои влегоа во игра за Оскар за најдобри ефекти за 2015 година.

Од вкупно 20 филмови во избото за престижната статуетка на Американската акдемија за филмски науки и уметности ФХ3Х работеше на 11 филма.

реклама

Филмовите на кои ФХ3Х беше дел од изработката на визуелните ефекти се а се најдоа на листата објавена на 7 декември се: “Ant Man”, “Avengers: Age of Ultron”, “Furious Seven”, “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”, “Jupiter Ascending”, “The Martian”, “Mission Impossible: Rogue Nation”, “The Reverant”, “Spectre”, “Terminator Genisys” и “Tomorrowland”

Во категоријата за избор на најдобри визуелни ефекти, Академијата за филмски науки и уметности објави дека 20 филмови ќе влезат во процесот за гласање, и тоа се следниве филмови, по абецеден редослед: “Ant Man”, “Avengers: Age of Ultron”, “Bridge of spies”, “Chappie”, “Everest”, “Ex Machina”, “Furious Seven”, “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”, “In The Heart of the Sea”, “Jupiter Ascending”, “Jurassic World”, “Mad Max: Fury road”, “The Martian”, “Mission Impossible: Rogue Nation”, “The Reverant”, “Spectre”, “Star Wars:The Force Awakens”, “Terminator Genisys”, “Tomorrowland” и “The Walk”.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Занимливости

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.