//
Следи нѐ
To Top

Мила и Јаков најчести имиња на деца во 2015

Мила е најчестото женско, а Јаков најчестото машко име кое граѓаните во земјава го давале на своите новородени деца во текот на оваа година.

Меѓу најчестити имиња во 2015 година кај новородените женски бебиња се и Лана, Михаела, Сара, Јана, Софија, Дарија, Мелиса, додека кај машките деца најчести имиња кои ги давале се и Стефан, Филип, Дамјан, Даријан, Никола, Јован и Михаил.

реклама

Според податоците на Управа за водење матични книги во 2015 година како специфични имиња се јавуваат  Денуција, Срна, Мевлан, Бисера, Фатма.

Стотина деца кои се родени годинава добиле по две имиња.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Актуелно

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: