//
Следи нѐ
To Top

Кога децата го добиваат својот прв смарфтон?

Дури 39 отсто деца добиваат свој профил на социјалните мрежи на 11,4 години; иако повеќето деца пристапуваат на интернет од некоја заедничка, семејна просторија, а од нив 24 проценти одат од своите соби. 

Просечната возраст во која детето го добива својот прв смартфон падна на 10,3 години, барем во случајот со малите Американци, покажува истражувањето.

реклама

Утврдиле уште некои интересни трендови. 64 отсто деца имаат пристап на интернет преку својот лаптоп или таблет (во 2012 година биле 42 отсто), 39 проценти деца добиваат свој профил на социјалните мрежи на 11,4 години; иако многу деца пристапуваат на интернет од некоја заедничка, семејна просторија, 24 отсто од нив на интернет одат од своите соби; 15 проценти родители користат GPS за да го лоцираат своето дете; третина деца праќаат пораки на своите родители, дури и додека се во иста куќа со нив; кога се возат во автомобил децата сега почесто користат таблет од мобилен телефон – 55 отсто наспроти 45 проценти.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Занимливости

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: