//
Следи нѐ
To Top

Работи кои не би требало да ги објавувате на Фејсбук

Безгрижното објавување на секакви работи на Фејсбук може многу скапо да ги чини корисниците, па затоа треба добро да се размисли пред да се објават некои инфорации, затоа што се има многу малку контрола над содржините откако еднаш ќе се објават.

Тоа важи особено за оние кои своите профили ги држат во целосна јавност и така несвесно рескираат многу.

реклама

Личните информации, семејни фотографии и плановите во подготовката се нешто што заради сопствената безбедност би требало да се држат за себе и за блискиот круг на луѓе кои ги познавате, наведува портал „Шит Шит“.

Порталот објавува и листа на работи кои заради лична безбедност не би требало да се објавуваат на Фејсбук:

– Податоци поврзани за лична или финансиска сигурност;

– Информации за локација и планови за идни патувања;

– Информации од личниот живот;

– Фотографии на деца;

– Приговори на работа и информации за тоа што работите на работното место;

– Политички мотивирани коментари;

– Озборувања; и

– Медицински дезинформации.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Интернет

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: