//
Следи нѐ
To Top

Ноќните волци во уште една општествено-одговорна мисија

Ноќните волци уште еднаш ја покажаа својата општествено-одговорна мисија на дело. На покана на претседателот на Здружението на слепи и лица со оштетен вид, Благица Петровска, тие присуствуваа на активноста насловена „10 минути во светот на темнината“.

Поводот за оваа несекојдневна средба беше одбележувањето на 70 години од постоењето на Здружението кое работи за подобрување на животот и стандардот на слепите лица и практично применување на сите права и бенифиции, предвидени со многу законски прописи.

реклама

– „Бевме заедно со нивните членови за да поминеме 10 минути со прекриени очи во разговор и комуникација за да го почувствуваме секојдневието на слепиот човек и да почувствуваме како тие го компензираат недостатокот на видот со останатите сетила.“ – изјави Ленин Јовановски, претседател на Ноќните волци.

Во продолжение погледнете фотогалерија од заедничката средба:

14859832_1428601103819936_328326793194292265_o 14731320_1428601130486600_3770745522451640405_n 14907041_1428601163819930_5027681039714332583_n 14604860_1428601363819910_9080365845074335961_n
<
>

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Сцена

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: