Следи нѐ
To Top

Ова се најбезбедните земји за живеење во светот

Институтот Легатум во Лондон спроведе големо истражување за да утврди кои се најпросперитетните и најбезбедните земји во светот.

Количината на парите, кои една држава ги поседува секогаш е клучен фактор во мерењето на просперитетот, но во ова истражување се земаат предвид и други фактори, како безбедност и заштита.

реклама

Вклучени се податоци, кои се однесуваат на 149 земји и направено е темелно рангирање врз основа на националната безбедност на наведените земји и личната безбедност на жителите на оваа земја.

Според резултатите, ова се 23 најбезбедни земји во светот:

23. Словачка

22. Канада

21. Полска

20. Австралија

19. Нов Зеланд

18. Финска

17. Малта

16. Ирска

15. Шпанија

14. Словенија

13. Велика Британија

12. Холандија

11. Хонгконг

10. Шведска

9. Австрија

8. Швајцарија

7. Германија

6. Норвешка

5. Данска

4. Исланд

3. Јапонија

2. Луксембург

1. Сингапур

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Магазин

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.