//
Следи нѐ
To Top

Ќе се заразите со новата, интересна игра на „Гугл“

Иако можеби цртањето не е Ваша јака страна, новата игра на „Гугл“ би можела да Ви претставува интересна забава.

Станува збор за играта „Quick, draw!“ (Брзо, цртај!), каде вештачката инелигенција се обидува да погоди што сте нацртале.

реклама

Задачата е да се нацртат шест случајни работи, како на пример око, брокули, ајкула, утка, книга, семафори, панталони или грабло, а за секои имате по 20 секунди.

Се црта со маусот на компјутерот или со прстот на екранот на мобилниот телефон, а софтверот погодува што сте нацртале врз основа на искуствата од претходние обиди на другите играчи.

На овој начин вештачката интелегенција со време станува се поуспешна во погодување на она што сте го нацртале.

Кликни ОВДЕ и играј.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Интернет

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: