//
Следи нѐ
To Top

Фејсбук ја празни батеријата од мобилниот телефон

Текс ворлд зон направи истражување кое покажа дека Фејсбук апликацијата е главниот виновник за брзото празнење на батеријата на мобилниот телефон.

Истражувањето покажа дека по бришењето на Фејсбук апликацијата, векот на трењето на батеријата драстично се продолжува, а се подобруваат и перформансите на уредот, кој работи подобро и побрзо.

реклама

Исто така, ако се инсталира апликацијата Врапер и преку нејзе користите Фејсбук векот на траење на батеријата на вашиот мобилен телефон ќе се продолжи за 20 отсто, што е навистина голема разлика.

Причина што Фејсбукот троши големо количество „сок“ од вашата батерија е поради тоа што апликацијата секогаш работи во позадина и на тој начин секогаш од батеријата зема енергија. Слично е и со Воц ап.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Мобилни

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: