//
Следи нѐ
To Top

ЗАГАТКА КОЈА ГО ОСВОИ СВЕТОТ: На која страна се движи автобусот?

На интернет се шири нова загатка, која збуни многумина возрасни, но за разлика од нив, поголемиот број деца многу брзо ја решаваат мистеријата.

Станува збор за прашање „во која насока се движи автобусот на фотографијата“?

реклама

Авторите на загатката порачуваат дека ако сакате да ја решите ќе мора да почнете да размислувате како дете, затоа што 80 отсто од возрсните не успеала да одкатнат во која насока оди автобусот, додека децата ја решаваел дилемата за многу кус временски рок.

Размислете малку!

Едноставно е. Ја гледате ли вратата на автобусот? Не. Затоа што е од другата страна, односно од десната страна, како и на секој автобус кај нас. Возиме на десна стана, значи автобусот се наоѓа на десната страна на патот.

Ако вратата е од другата страна, каде е возачот? Во левиот дел на автобусот, напред и од спротивната страна на вратата и се доаѓа до заклучок дека автобусот оди кон лево.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Занимливости

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: