//
Следи нѐ
To Top

Кои соби во хотелите се најбезбедни?

Списанието „Travel + Leisure“ изврши истражување на темата која хотелска соба е најбезбедна. 

Роб Вокер, директор на Одделот за патничка безбедност на компанијата „International SOS“ во Лондон, наведува дека доколку патувате во САД, најдобро е да резервирате соба, која се наоѓа меѓу првиот/вториот и шестиот/седмиот кат.

реклама

Тие соби се доволно оддалечени од главниот влез за да бидат цел на крадците, а од друга страна доволно се близу до тлото за да можете да скокнете во случај на пожар, напад или каква било несреќа.

– Обично влезовите се главна цел на кој било вид напади (крадци, терористи…), така што советот е да се оддалечите од главниот хол. Исто така би требало да ги избегнувате хотелските ресторани, бидејќи овој вид простории се честа мета, како и собите во кои не е лесно (или невозможно) да се влезе од улица, вели Вокер.

Тој додаде дека би било совршено доколку собата се наоѓа во близина на противпожарни скали, како и тоа пред патувањето патниците да се распрашаат за стапката на криминал во одредени делови од градот, кои ги посетуваат.

Она што никако не би требало да го направите е да ја оставите вратата отворена за време на внесувањето на куферите, бидејќи тоа е совршена можност некој да се пикне во вашата соба.

Кога ќе се сместите во собата, проверете дали има некои оштетувања или дупки на ѕидот, бидејќи низ нив би можел некој да ве набљудува и на тој начин да ја загрози вашата приватност.

Вокер советува и при рака секогаш да ви биде торбата, во која ќе го стацвите пасошот, палома, шише со вода и полнач за телефонот, ште ќе ви биле лесно да ја земете, доколку морате итно да ја напуштите собата.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Магазин

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: