//
Следи нѐ
To Top

ДИК: Излезноста до 17 часот е 60,38 отсто

ДИК на прес-конференција го објави пресекот на излезност заклучно со 17 часот.

Во продолжение погледнете ги нивните информации:

реклама

ИЗЛЕЗНОСТ ДО 17:00

Изборна единица Запишани избирачи Број на ИМ Процесирани ИМ Вкупно гласале Излезност
ИЕ 1 295.858 522 521 196.030 66,38%
ИЕ 2 306.471 504 502 182.469 59,76%
ИЕ 3 280.727 682 676 181.800 64,89%
ИЕ 4 282.537 599 575 183.908 67,15%
ИЕ 5 290.433 655 655 169.640 58,46%
ИЕ 6 307.817 516 516 143.987 46,82%

МАКЕДОНИЈА

Вкупен број на избирачи запишани во Избирачкиот список 1.784.416
Вкупен број на избирачки места (без ЗРД) 3.524
Број на избирачки места од кои пристигнале податоци 3.445
Запишани избирачи во ИМ од кои пристигнале податоци 1.752.449
Број на избирачи кои гласале во ИМ од кои пристигнале податоци 1.057.834
Процент на избирачи кои гласале во ИМ од кои пристигнале податоци 60,36%

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Вести

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: