//
Следи нѐ
To Top

Топла облека за бездомните лица во прифатилиштето во Момин Поток

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, по повод новогодишните празници денеска ќе го посети Пунктот за бездомници на Црвен крст во Момин Поток и ќе им подели подароци со топла облека на 50-те корисници на пунктот.    

Пунктот за бездомници на Црвен крст на град Скопје, кој функционира веќе осма година, нуди повеќе услуги за лицата кои немаат свој дом и има за цел да овозможи тие да ги остварат основните човекови права и да се реинтегрираат во општеството.

реклама

Пунктот е финансиски поддржан од Град Скопје и повеќе компании и граѓани. Заради студениот бран, од утре пуктот ќе биде отворен 24 часа.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Вести

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: