//
Следи нѐ
To Top

Хуманитарна трка за децата со Даунов синдром

По повод светскиот ден на лицата со Даунов синдром во организација на Мечувалечки Клуб Ескрим се организира третата по ред Хуманитарна трка за деца со Даунов синдром во сабота, 18.03.2017, во 11.00 часот во Градски парк, пред Школка.

Трката е отворена за сите наши хумани граѓани, но ќе учествуваат и децата со Даунов синдром и нивните семејства.

реклама

Со овој настан се цели кон подигање на свеста за овие прекрасни личности, да се поттикнат и останатите спортски клубови да ги отворат вратите за децата со Даунов синдром, да ги вклучат во спортот и да им се обезбеди еднаков пристап до него како и за редовните деца.

Се покануваат сите да се приклучат на оваа трка.

Заинтересираните можат да се пријават на http://www.smartrace.club/ или 30 минути пред почетокот на самата трка. Средствата собрани од овој настан ќе бидат наменети за едногодишно бесплатно спортување на децата.

Да трчаме за децата со Даунов синдром!

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Останато

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: