//
Следи нѐ
To Top

МЛАДОСТ БЕЗ ЛУДОСТ: Нови графити со интересни пораки се појавија во Скопје (ФОТО)

Илустративни пораки, уметнички креации, графити….. како и да ги наречеме станува збор за интересни примамливи сликовити пораки што одземаат внимение и будат интерес. Секој ги толкува и ги доживува на различен начин, но сите многу вешто ја откриваат главната порака.

Нови графити на повеќе локации во Скопје викендот го одземаа вниманието на скопјани.

реклама

Граѓаните делумно зачудени, но истовремено и заинтригирани. Кој е авторот на овие графити, која е пораката што се пренесува?

МЛАДОСТ БЕЗ ЛУДОСТ: Нови графити со интересни пораки се појавија во Скопје (ФОТО)

Несомнено станува збор за креативни творби кои се добро осмислени и кои имаат цел да го свртат вниманието на лубопитните минувачи. Граѓаните се љубопитни и нетрпеливи. Загатката не е докрај одгатната.

Бидејќи никој не е потпишан под самите графити не е јасно дали станува збор за герила акција, некое ново младински движење, ноќен клуб или пак станува збор за некоја комерцијална кампања во чии фокус се токму младите.

МЛАДОСТ БЕЗ ЛУДОСТ: Нови графити со интересни пораки се појавија во Скопје (ФОТО)

Дилемата е отворена. Останува да почекаме и „виновникот“ за овие графити да ја реши и да открие за што станува збор. Дали „Младост без лудост“ е новиот слоган на некоја кампања или станува збор за група млади луѓе кои само сакаат да ја изразат нивната младешка креативност преку овие графити.

На крајот се отвора прашањето: Што е младост без лудост? Кој е одговорот на оваа дилема?

МЛАДОСТ БЕЗ ЛУДОСТ: Нови графити со интересни пораки се појавија во Скопје (ФОТО)

До тогаш останува да погодуваме. Можеби оние кои се подосетливи ќе откријат за што станува збор. Кој знае?

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Магазин

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: