//
Следи нѐ
To Top

Богданци се изјасни против изградбата на рудници

Речиси сто проценти од граѓаните на општина Богданци кои излегоа на референдум се изјанија против продолжување со работа на рудникот „Казандол“ и отворање на рудници на територијата на општината, потврди Општинската изборна комисија по сумирањето на резултатите. 

– Од вкупно запишаните 6.918 граѓани на референдумот по двете прашања се изјасниле вкупно 4.321 или околу 62 отсто од гласачкото тело што значи дека референдумот во општина Богданци е успешен, изјави Венера Зелева, претседател на ОИК Богданци.

реклама

Зелева нагласи дека 4.120 граѓани се изјасниле против продолжување со работа на рудникот „Казандол“, а 4.126 од излезените гласачи биле против отворање на рудници на територијата на општина Богданци.

Референдумското изјаснување на граѓаните на општина Богданци минало во најдобар ред, а резултатите од него се обврзувачки за локалната самоуправа.

Следната недела по истите прашања на референдум ќе излезат граѓаните на општина Дојран.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Вести

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: