//
Следи нѐ
To Top

МАЛА ИТАЛИЈА ПАТУВА: Една незаборавна ноќ со Медитеранот на дланка (ФОТО)

Во срцето на Скопје под отворено небо се одржа Мала Италија патува.

Настан на кој Павле Камилоски и Христо Арсовски, двајца автодидактички македонски пејачи, ја претставија шпанската, италијанската и француската култура преку најпознатите канцони, шансони и шпански песни.

реклама

За време на нивниот настап атмосферата беше преплавена од емоции, воздишки и уживање.

МАЛА ИТАЛИЈА ПАТУВА: Една незаборавна ноќ со Медитеранот на дланка (ФОТО)

– „Ми преставува огромно задоволство што пред вас, љубителите на музиката, го правам тоа што го сакам, што длабоко го љубам. Јас сум цврсто убеден дека кога нешто искрено љубиш, не постојат препреки кон патот да го исполниш тоа. Музиката е движечка сила во мојот живот и денес стојам пред вас поради љубовта која таа ми ја дава назад. Сакам да ги охрабрам сите дека кога нешто сакаат никогаш да не се откажат затоа што чувството е прекрасно и секогаш ќе бидат исполнети. “, истакна Павле Камилоски.

Тој додаде дека пеењето за него е комплетно уживање, работа која го прави среќен и дека Мала Италија е настап кој никогаш нема да го заборави.

МАЛА ИТАЛИЈА ПАТУВА: Една незаборавна ноќ со Медитеранот на дланка (ФОТО)

Посетителите на Мала Италија патува ги проследија Павле Камилоски како баритон, Христо Арсовски како драмски тенор, Горан Начевски како баритон, Бисера Чадловска како диригент и камерен оркестар.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: МК Сцена

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: