//
Следи нѐ
To Top

Атракција која не престанува да фасцинира веќе 60 години (ВИДЕО)

Вирот Ковао дос Кончос на планината Сиера де Естрела во Португалија повеќе од 60 години зачудува, но и фасцинира со својот изглед. Изгледа како премин во светот под површината, а оваа е приказната за него. 

Иако има изглед на врата, која води во друг свет, треба да се напомене дека сепак тој не е чудо на природата, туку дека настанал со човечка работа и влијание.

реклама

Ковадо дос Кончос е дел од хидроелектрана изградена во 1955 година и всушност служи за „смукање“ на водата од езерото до браната Лагоа Комприда.

Иако природата не го создала тоа не е причина да му се воодушевуваме. Тоа сфатиле и голем број туристи планинари, кои и покрај тешкиот пат, кој води до него, не се откажуваат од намерата да го видат, а пред и вие да го посетите уживајте во кадрите во снимките од воздух на овој несекојдневен феномен.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Видео

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: