//
Следи нѐ
To Top

МАКЕДОНИЈА ГЛАСА: Популарно.мк го следи изборниот процес на локалните избори (ВО ЖИВО)

Во Македонија се оддржуваат 6-тите по ред локални избори, а Популарно.мк го следи изборниот процес.

На локалните избори се избира помеѓу 260 кандидати за 81 градоначалничко место. Најголема конкуренција има за градоначалничкото место во Скопје, каде се избира помеѓу 8 кандидати.

реклама

Овој блог во живо ќе биде активен сѐ до затворањето на изборниот процес во 19 часот!

ПРИЈАВИ НЕРЕГУЛАРНОСТИ

Доколку сте сведок или имате информација за изборни нерегуларности, фотографија или видео од настан кој го нарушил изборниот процес, или некоја непријатна случка при вашето гласање, истиот можете анонимно да го испратите до нашата редакција на:

[email protected]

или преку опцијата за разговор во живо со наш новинар, во долниот десен агол од веб страната.

Доколку забележите дека некој ве снима, го извикува на глас вашето име и презиме, или на било кој начин го попречува вашето право да гласате, веднаш пријавате на 192 или на полицискиот службеник во близина на вашето гласачко место. Доколку вашата фотографија се појави на социјалните мрежи, пријавете на [email protected]


БЛОГ ВО ЖИВО

Во продолжение следете го изборниот процес од локалните избори со известувања од минута во минута.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Вести

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: