//
Следи нѐ
To Top

Околу три години од животот го минуваме во тоалет

Обединетите нации вчера го одбележаа Свескиот ден на тоалетот, кој е воведен во 2011 година, со цел подигање на свеста за глобална санитарна грижа.

Една од зацртанние цели на тој потег, беше потребата за помош на 4,5 милијарди луѓе во светот кои живеат без соодветни санитарни услови и тоалет.

реклама

Според некои истражувања, еден човек во целиот свој живот, во тоалетот минува вкупно околу три години.

Се верува (со право) дека мажите на школката минуваат повеќе време од жените, а како што често самите велат, тоа е затоа што е единствено катче во кое можат „во мир и спокојство да прочитаат весник“.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Занимливости

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: