//
Следи нѐ
To Top

Инстаграм ги претстави „Сторис архив“ и „Сторис хајлајт“

Огромната популарност на „Инстаграм сторис“ придонесе овој популарен сервис за споделување на фотографии да развие нови функционалности.

Па така, Инстаграм промовираше две нови можности кои овозможуваат зачувување на сите објавени „сторис“ и нивно повторно споделување. Функционалноста е развиена до тој степен што може да се објават повеќе „сторис“ и со тоа да се одбележи некој настан или важно случување.

реклама

„Сторис архив“ и „Сторис хајлајт“ се имињата на двете новини и истите функционираат на следниот начин.

Сите објавени Stories ќе бидат зачувани по нивното истекување во нов дел од профилот на корисниците „Архив“. Истите ќе бидат прикажани според датум, од најнов до најстар. Од тука тие ќе може да се споделат повторно како „сторис“ или во директна порака.

Она што ги прави работите поинтересни е „сторис хајлајт“ можноста. „Хајлајтс“ овозможува избор на повеќе од старите „сторис“ и споделување како едно видео, односно слика. Истите ќе бидат прикажувани во нов дел од профилот, веднаш над сликите.

„Хајлајтс“ ќе може да се прават со притискање на копчето за таа намена на профилот, а истите ќе може да се именуваат за подобро да се истакне за што се работи.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Наука

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: