//
Следи нѐ
To Top

Двојно зголемени водостоите на реките

Водостоите на сите реки во Македонија со исклучок на Црн Дрим и Брегалница се високи по обилните врнежи од дожд. 

Денешните хидролошки мерења покажуваат дека речеиси двојно се зголемени нивоата на реките Вардар, Треска, Пчиња и Сатеска, а над просекот за февруари се и водостоите на Крива Река и Црна Река.

реклама

Околу февруарскиот просек се и нивоата на Дојранското, Преспанското и Охридското езеро.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Вести

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: