//
Следи нѐ
To Top

Лажен Нетфликс краде податоци од банкарски картички

За нова шема за кражба на податоци од банкарски картички, алармира компанијата за безбедност Есет. За таа цел, тие ја користат популарната услуга за стриминг на филмови и ТВ серијали – Нетфликс.

Во поштенските сандачиња на клиентите на Нетфликс се појавуваат пораки кои повикуваат жртвите да ги внесат повторно своите податоци за пристап до услугата со објаснувањето дека настанал колапс.

реклама

Клиентите, кои не претпоставуваат дека станува збор за измама, можат да го следат понудениот линк кон лажна веб страница и да ги воведат повторно своите податоци, како и информациите од банкарските картички. Дури потоа тие се насочени кон вистинскиот сајт на Нетфликс.

За корисниците се изгледа веродостојно, но на крајот измамниците ги добиваат податоците од нивните банкарски картички и можат да ги украдат достапните во нив пари.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Интернет

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: