//
Следи нѐ
To Top

Минатата година такси користеле 31.182.000 патници

Во 2017 година со вкупно 2.496 патнички такси автомобили се превезени 31.182.000 патници од кои 28.278.000 во градскиот и 2.904.000 во меѓуградскиот превоз. 

Со истиот број возила се остварени вкупно 85.776.000 километри од кои 72.401.000 во градскиот и 10.375.000 во меѓуградскиот превоз.

реклама

Според Државниот завод за статистика, со истражувањето за такси-превоз се опфатени 2.496 патнички автомобили од 217 извештајни единици.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Вести

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: