//
Следи нѐ
To Top

Наскоро ќе можете да ја отклучувате вратата со Ајфон

Епл ќе воведе нова функција што ќе им овозможи на оние што користат Ајфон, да ја отклучуваат вратата од својот дом или автомобил, со помош на телефонот.

Како што пишува порталот „Енгаџет“, тоа ќе биде изводливо благодарение на НФЦ чип (за „комуникација од непосредна близина“) којшто се употребува преку Епл Пеј. Експерименталната фаза на новата намена на НФЦ чипот се очекува да почне наредниов месец.

реклама

НФЦ чиповите се користат и за електронско плаќање, сигурносна проверка на идентитетот на корисникот, па дури и во здравствените услуги.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Интернет

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: