//
Следи нѐ
To Top

Производителот на „нутела“ бара дегустатори

Италијанскиот производител на кондиторски производи „Фереро“ објави оглас во кој бара дегустатори кои ќе ги тестираат чоколадата, какаото, лешниците и останатите суровини што се користат за производство на слатки.

Компанијата на заинтересираните им нуди договор за половина работно време, а обврските би ги завршувале во текот на два работни дена во седиштето на компанијата во градот Алба.

реклама

Од кандидатите не се бара да имаат претходно искуство, освен да немаат алергија на храна.

Избраните кандидати во две групи од 30 септември ќе посетуваат тримесечен курс, а од нив само 40 ќе бидат избрани за дегустатори.

Досега „Фереро“ за тестирање на своите производи избираше дегустатори меѓу вработените, овојпат од компанијата одлучија да ангажираат надворешни лица поблиски до потрошувачите.

„Фереро“ освен кремот „нутела“ ги произведува и чоколадните бомбони „мон шери“, „рафаело“, и „фереро роше“, како и „киндер јајцата“.

Компанијата има годишен обрт од 10,5 милијарди евра и вработува 30.300 лица.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Магазин

  • Првиот пешачки 3-Д мост (видео)

    Во Шангај е пуштен во употреба најдолгиот бетонски пешачки мост на светот кој е изграден со технологија за 3-Д печатење. Автор...

    Информативна Редакцијајули 28, 2018
  • Германeц се возел меѓу два вагона од воз со 200 километри на час

    Германeц кој патувал кон Хамбург со воз излегол да испуши цигара, па останал заглавен меѓу два вагона, во движење со брзина...

    Информативна Редакцијајули 28, 2018
  • Кобила е „Австралијка на годината“

    Еден австралиски дневен весник номинираше кобила, како единствена кандидатка за избор на „личност“ која изминатава година покажа напорна работа, борбеност и...

    Информативна Редакцијајули 28, 2018
реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: