//
Следи нѐ
To Top

Денот на народното востание 11 Октомври неработен за сите граѓани

Денот на народното востание 11 октомври 2018 година (четврток), е неработен ден за сите граѓани на  Република Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

До крајот на годината преостануваат следните неработни дена:

реклама

Во продолжение комплетната листа со неработни денови за 2018 година

За сите граѓани на РМ

• 11 октомври (четврток), Ден на народното востание,

• 23 октомври (вторник), Ден на Македонската Револуционерна Борба,

• 8 декември (сабота), “Св. Климент Охридски”

За граѓаните од католичка вероисповед

• 1 ноември (четврток), Празникот на сите светци

• 25 декември (вторник), првиот ден на Божик

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (четврток), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (петок), Ден на настава на турски јазик

МТСП им го честитаат Денот на народното востание на граѓаните на Република Македонија.

ПОВЕЌЕ ОД КАТЕГОРИЈАТА: Вести

реклама
error: Содржината е заштитена со авторски права.
%d bloggers like this: