Следи нѐ
To Top
Татјана Алексиќ

Татјана Алексиќ

  • ТАТЈАНА АЛЕКСИЌ: Уметност на пишување љубовни писма
   Први мај – меѓународен ден на прасето!

   Први мај – меѓународен ден на прасето (скарата), пардон, на работникот, залиен со цинизам кој се добива како микс од идеологијата...

   КолумниТатјана Алексиќмај 1, 2018
  • Татјана Алексиќ: Епидемија на депресија
   Знаеме ли зошто се слават Младенци?

   Празникот Младенци се слави во знак на сеќавањето за 40 млади римски војници казнети поради примање на христијанската вера.

   КолумниТатјана Алексиќмарт 22, 2018
  • Стареење
   Стареење

   Староста почнува со честата реторика „ во мое време беше поинаку” (обично подобро) или со симптоматично читање некролози, а знае да...

   КолумниТатјана Алексиќмарт 11, 2018
  • Жени
   Жени

   Посветено на жените во најженствениот и најпревртливиот месец во годината, со рецептот за убавина на Одри Хепберн:

   КолумниТатјана Алексиќмарт 7, 2018
  • Еден бакнеж песни рој
   Еден бакнеж песни рој

   Толку убаво испеано од Нина Спирова, рефрен кој треба да ни е императив низ животот. Бакнежот ја има музикалноста на сите...

   КолумниТатјана Алексиќмарт 3, 2018
  • Излог
   Излог

   Во еден излог може да видите повеќе изложени нешта, кои треба да ви го привлечат вниманието, но никогаш не можете одеднаш...

   КолумниТатјана Алексиќфевруари 26, 2018
  • Татјана Алексиќ: Бонвивани, кралеви на развратот низ историјата
   Простувањето е божествено

   „Една од нашите најкобни слабости е желбата постојано да го носиш товарот што сакаш да го отфрлиш. Има ли нешто поглупо...

   КолумниТатјана Алексиќфевруари 18, 2018
  • ТАТЈАНА АЛЕКСИЌ: Уметност на пишување љубовни писма
   Уметност на пишување љубовни писма

   Им се може ли на „емотиконите“ да ги заменат емоциите излеани во љубовни зборови, синтагми, реченици, во љубовни изјави срочени во...

   КолумниТатјана Алексиќфевруари 14, 2018
  • Татјана Алексиќ: Реалити шоу без камера...
   Понирање во женската душа

   На патот кон успехот мора да имате повеќе пријатели отколку непријатели и покрај тоа што туѓиот успех тешко се простува. Вистинскиот...

   КолумниТатјана Алексиќдекември 12, 2017
  • ТАТЈАНА АЛЕКСИЌ: Отуѓени семејства – триумф на малограѓанштина
   Свет празник

   Човек не мора да биде прогласен за светец за да неговото дело добие гласност, гласот на светите дела е моќен колку...

   КолумниТатјана Алексиќдекември 8, 2017
  error: Содржината е заштитена со авторски права.