Следи нѐ
To Top

All posts tagged "колумни"

 • И бол и бес…

  Лутина и бес – основни емоции со кои растеме, зрееме и старееме, а разликата меѓу нив е што бесот поминува по...

  КолумниТатјана Алексиќноември 28, 2017
 • Медиумски атак

  Моќта на медиумите во новиот милениум нѐ поттикнува да размислуваме за нивната оправданост , но и штетност.

  КолумниТатјана Алексиќноември 22, 2017
 • Оној кој љуби…

  „Оној кој љуби побожествен е од љубениот“ – Томас Ман во романот „Смрт во Венеција“. Но оној, кој се убива во...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 30, 2017
 • Врв(на) љубов

  Почнувам со љубов, врвна љубов, а продолжувам со мислата на еден од врвните антички трагичари Есхил, во чии трагедии страдањата, крвопролевањата...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 11, 2017
 • Ленин Јовановски – Одличен (5,0)!

  7.7.2017 година, година на многу премрежија, некому мајка, некому маќеа но секому важна. Интересна е датата, содржи три седмици, омилениот број...

  КолумниТатјана Алексиќјули 7, 2017
 • Слобода на медиумите или распродажба на вистината како стока

  3 MAJ – СВЕТСКИ ДЕН НА СЛОБОДА НА МЕДИУМИТЕ Има ли цена и драгоценост вистинската информација во вистинско време? Отсекогаш, вистинската...

  КолумниТатјана Алексиќмај 3, 2017
 • Први мај – ден на прасето!

  Први мај – меѓународен ден на прасето (скарата), пардон, на работникот, залиен со цинизам кој се добива како микс од идеологијата...

  КолумниТатјана Алексиќмај 1, 2017
 • Девет нивоа за интелектуален триумф!

  Ако ви кажат дека сте интелигентни, или ве лажат или себе си се залажуваат… Особено ако интелектот се премерува со папирологија...

  КолумниТатјана Алексиќмарт 19, 2017
 • Достоинство или илузија?

  Достоинство, горделивост или илузија ? Што е што и зошто ги изместуваме нивните значења, зошто создаваме илузија дека достоинствените луѓе се...

  КолумниТатјана Алексиќмај 22, 2016
 • ТАТЈАНА АЛЕКСИЌ: Моќта на учењето

  Културата на едно општество може да се препознае преку образовниот систем и тоа не преку тоа што се учи,  туку како...

  КолумниТатјана Алексиќмај 19, 2016
error: Содржината е заштитена со авторски права.