Следи нѐ
To Top

All posts tagged "татјана алексиќ"

 • Оној кој љуби…

  „Оној кој љуби побожествен е од љубениот“ – Томас Ман во романот „Смрт во Венеција“. Но оној, кој се убива во...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 30, 2017
 • Врв(на) љубов

  Почнувам со љубов, врвна љубов, а продолжувам со мислата на еден од врвните антички трагичари Есхил, во чии трагедии страдањата, крвопролевањата...

  КолумниТатјана Алексиќоктомври 11, 2017
 • Слобода на медиумите или распродажба на вистината како стока

  3 MAJ – СВЕТСКИ ДЕН НА СЛОБОДА НА МЕДИУМИТЕ Има ли цена и драгоценост вистинската информација во вистинско време? Отсекогаш, вистинската...

  КолумниТатјана Алексиќмај 3, 2017
 • Први мај – ден на прасето!

  Први мај – меѓународен ден на прасето (скарата), пардон, на работникот, залиен со цинизам кој се добива како микс од идеологијата...

  КолумниТатјана Алексиќмај 1, 2017
 • Читачка криза на Светскиот ден на книгата…

  Сѐ поблиску сме до неповратна загуба на читачката кондиција!

  КолумниТатјана Алексиќаприл 23, 2017
 • УЧЕНИЦИТЕ ГИ НАГРАДИЈА ПРОФЕСОРИТЕ: „Корчагинска просветилка“ по четврти пат во МОБ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

  На 4 април во новиот салон на Македонската опера и балет, корчагинските матуранти од генерација 2013-2017, ја поставија на сцена четвртата...

  МК СценаЃорги Селковаприл 6, 2017
 • Епидемија на депресија

  „Смртоносната мода“ му се заканува на светот како епидемија поубиствена и од канцерот. Секој десетти човек има меланхоличен израз на лицето,...

  КолумниТатјана Алексиќаприл 5, 2017
 • Небиднина…

  Подобро чесно да пропаднам отколку да победам на нечесен начин“ – максима на мудриот Сократ кој знаел дека ништо не знае...

  КолумниТатјана Алексиќмарт 30, 2017
 • Девет нивоа за интелектуален триумф!

  Ако ви кажат дека сте интелигентни, или ве лажат или себе си се залажуваат… Особено ако интелектот се премерува со папирологија...

  КолумниТатјана Алексиќмарт 19, 2017
 • Политиканти, критизери и други суплементи…

  Кога интелектуалецот ќе се одрекне од автентичната улогата на бранител на универзални вредности, неговата „големина“ се смалува, се собира како шангриската...

  КолумниТатјана Алексиќмарт 13, 2017
error: Содржината е заштитена со авторски права.