Поврзи се со нас
Маркетинг

Популарно.мк

S за сигурност!

S за сигурност! https://www.popularno.mk

Од денес Популарно.мк станува целосно безбеден сајт кој нуди целосна заштита за своите посетители.

Тоа значи дека секоја посета прави безбедна и енкриптирана конекција со нашиот сервер, што значи сигурност на сите податоци кои ви ги покажуваме, или ги испраќате до нас!

За подобра безбедност и новитети воведени со новите верзии, нашиот портал премина од стариот HTTP протокол на побезбеден HTTPS протокол (тоа  „S“ е за “secure“).

Промената е потребна заради сè пониската безбедност што ја нуди обичниот HTTP протокол, како и заради најавите дека новите верзии на Гугл Хром, сите сајтови кои не се HTTPS ќе се идентификуваат како – небезбедни.

Оваа промена и имплементација е потребно да се направи на сите портали, а особено на маркетинг агенциите кои што побрзо треба да направат промени на серверите од кои ги испорачуваат рекламите. Неопходно е тие  сервери да бидат надградени на HTTPS протокол, инаку сајт со комплетна HTTPS имплементација (како нашиот) нема да може да испорачува реклами од сервери кои се само со HTTP.

Маркетинг

Трендинг

Маркетинг
Маркетинг
ДО ВРВ
error: Содржината е заштитена со авторски права.