Поврзи се со нас
Маркетинг

Популарно.мк

Маркетинг

Интернет порталот Популарно.мк е единствен во Македонија кој ја користи Google DFP технологијата за прикажување на рекламите на своите содржини.

Ценовник и услови за рекламирање

Закупот се прави минимум 2 дена пред почетокот на кампањата. Креативите се доставуваат минимум 24 часа пред почетокот на кампањата за поставување во системот. Кампањата се активира по извршена уплата на профактура или со склучување на Договор.

Вашите барања испратете ги на [email protected] или телефонски на 02 5123 156.

Ценовници за платено политичко рекламирање – претседателски и парламентарни избори 2024

Согласно позитивните законски норми, интернет порталот Популарно.мк јавно ги објавува ценовниците за ППР за претстојните претседателски и парламентарни избори во скенирана верзија од документот кој е доставен до Државната изборна комисија, Државната комисија за спречување на корупција и Државниот завод за ревизија.

ЦЕНОВНИК ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2024

ЦЕНОВНИК ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2024

Банери за веб позиции

ПозицијаОписДимензијаЦена / CPM
1.1Лидерборд - горна позиција728x90300 денари + 18% ДДВ
1.2Лидерборд - горна позиција970x90450 денари + 18% ДДВ
2.1Насловна страница - банер од десна страна300x250250 денари + 18% ДДВ
2.2.Насловна страница - банер од десна страна300х600300 денари + 18% ДДВ
2.3Објава - банер од десна страна300x250300 денари + 18% ДДВ
2.4Објава - банер од десна страна300х600350 денари + 18% ДДВ
3.1Лидерборд - долна позиција728x90200 денари + 18% ДДВ
3.2Лидерборд - долна позиција970x90250 денари + 18% ДДВ
4.1Објава - прочитај повеќе под објавениот текст300х250250 денари + 18% ДДВ
5.1Флоатер500х500600 денари + 18% ДДВ

НАПОМЕНА: Минимален закуп по кампања се 10.000 импресии. Незакупените импресии во тековниот ден пропорционално се доделуваат на тековните закупувачи, бесплатно. Максимална големина на банер е 200 KB. Поддржани формати: JPG, PNG, GIF, HTML5. За маркетинг агенции следува 20% попуст на јавно објавената цена со склучување на Договор. За политички партии и политички кампањи, цената се зголемува за 3х пати. За невладини организации и кампањи од општо добро следува попуст или целосно бесплатно спонзорирање на актуелната кампања со склучување на Договор.

Банери за мобилни позиции

ПозицијаОписДимензијаЦена / CPM
1.3Лидерборд - горна позиција320x50300 денари + 18% ДДВ
1.4Лидерборд - горна позиција300х100350 денари + 18% ДДВ
1.5Лидерборд - горна позиција300x250350 денари + 18% ДДВ
4.2Објава - прочитај повеќе под објавениот текст300х100300 денари + 18% ДДВ
4.3Објава - прочитај повеќе под објавениот текст300х250300 денари + 18% ДДВ
3.3Лидерборд - долна позиција320х50150 денари + 18% ДДВ
3.4Лидерборд - долна позиција300х100200 денари + 18% ДДВ
3.5Лидерборд - долна позиција300х250250 денари + 18% ДДВ
5.2Флоатер300х300700 денари + 18% ДДВ
6.1Целосен екран-1200 денари + 18% ДДВ

НАПОМЕНА: Минимален закуп по кампања се 10.000 импресии. Незакупените импресии во тековниот ден пропорционално се доделуваат на тековните закупувачи, бесплатно. Максимална големина на банер е 200 KB. Поддржани формати: JPG, PNG, GIF, HTML5. За маркетинг агенции следува 20% попуст на јавно објавената цена со склучување на Договор. За политички партии и политички кампањи, цената се зголемува за 3х пати. За невладини организации и кампањи од општо добро следува попуст или целосно бесплатно спонзорирање на актуелната кампања со склучување на Договор.

ПР текст

ОписЦена
Основен ПР пакет (објава на текст)3.090,00 денари + 18% ДДВ
Дополнителен ПР пакет (објава на текст + 24 часа ударна насловна вест)4.635,00 денари + 18% ДДВ
Напреден ПР пакет (објава на текст + 24 часа ударна насловна вест + промоција на социјални медиуми)6.180,00 денари + 18% ДДВ

НАПОМЕНА: Текстот за објава се доставува минимум 24 часа пред датумот за објава. При објавување на текстот, задолжително се означува дека станува збор за комерцијален текст. За маркетинг агенции следува 20% попуст на јавно објавената цена со склучување на Договор. За политички партии и политички кампањи, цената се зголемува за 3х пати. За невладини организации и кампањи од општо добро следува попуст или целосно бесплатно спонзорирање на актуелната кампања со склучување на Договор.

Лого

Логото на интернет магазинот Популарно.мк можете да го преземете во формат во кој ви одговара на следниот линк. За начинот и дозвола за употреба на логото ве молиме да не исконтактирате на [email protected].

Кај нас се рекламирале…

… и многу други!Маркетинг
ДО ВРВ
error: Содржината е заштитена со авторски права.